Reflekterende maling – Solvarmereflekterende maling fra Insultec hjælper med at bidrage til reduktionen

 

Insultec varmereflekterende maling, når den påføres tagområder, sænker bygningers indvendige temperatur, hvilket betyder mindre brug af elektricitet til at drive kølesystemer, hvilket igen vil bidrage til at reducere den globale opvarmning. En win, win situation for alle.

Udviklet i Australien danner denne unikke komposit en membran, som er i stand til at genudstråle 90% af infrarøde og 85% af ultraviolette stråler tilbage i atmosfæren. Temperaturaflæsninger på undersiden af tagdækning, der ikke var behandlet med den varmereflekterende maling, blev registreret ved 55,8C, hvorimod områder under samme tag på samme tid registrerede temperaturaflæsninger på 38C.

Andre test har registreret en temperaturstigning på kun linolie 1oC på overfladen behandlet med den varmereflekterende tagmaling og under samme forhold en temperaturstigning på 19C på den ubehandlede overflade.

Mængden af varme, der genudstråles tilbage til atmosfæren, betyder, at der er mindre varme tilbage på tagfladen, der skal ledes gennem tagmaterialet til luften, eller endda isoleringsmateriale på det indre af taget. At reducere den varme, der er til rådighed, betyder, at luften, der berører taget eller isoleringsmaterialet, ikke vil varme op til de højere temperaturer, som ubehandlede tage skaber.

Tagmaling kan påføres store eller små områder af tagdækning lavet af næsten ethvert materiale – metal, asbest, asfalt, glasfiber, tømmer, beton, singel. En særlig vellykket anvendelse af denne membran er behandlingen af store industrielle og kommercielle strukturer, hvilket resulterer i lokaler, der oplever meget lavere indre temperaturer. Betydelig reduktion af indetemperaturer, giver mindre eller i mange tilfælde intet behov for yderligere ventilation fra ventilatorer og udsugningsanlæg eller endda bærbare luftkølesystemer.

Insultec Reflective Paint er en vandbaseret co-polymer maling sammensat af inerte pigmenter og specielle fyldstoffer. Fordi den påføres i flydende form, er den varmereflekterende maling også i stand til at bygge bro over hårgrænser og mellemrum op til 1,6 mm, hvilket øger det eksisterende tags vandtætte evne. De varmereflekterende belægninger fra Insultec, som skaber en membran over anvendelsesområdet, fås i en række farver, både lyse og mørke. I henhold til fysikkens love anbefales det stærkt, at der bruges en lysere nuance i stedet for en mørk, for at forbedre membranens reflekterende evne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *