Påføring af syntetisk træfinish

 

I disse nuværende tider er udsigten til at skulle behandle et møbel blevet mindre af en skræmmende opgave. Hovedsageligt på grund af overfloden af produkter derude, som nu er let tilgængelige for den brede offentlighed. Uanset om du står med et helt nyt ufærdigt møbel, eller et du ønsker at renovere til fordums glans, finder du et produkt derude, der opfylder dine specifikke behov.

Som med enhver form for finish skal de overflader, der skal behandles, Trætjære forberedes. Forberedelse er nøglen til at opnå en professionel finish. Det er her, de fleste mennesker ikke kommer igennem. Og af indlysende årsager? Der er altid en tendens i livet til at springe visse ting over, og efterbehandling af træ er ingen undtagelse. Så tag dig god tid, og opnå den bedst mulige overflade, før du påfører nogen form for træbeskyttelse.

Mange mærker derude har ikke kun en beskyttende overflade ved tørring, men også en plet, så du behøver kun at bekymre dig om ét produkt. Der er dog tidspunkter, hvor du måske først skal påføre en plet, derefter beskyttelsen, som er en polyurethan. Dette vil forsegle pletten og give en hård beskyttende overflade.

I dag, når du kigger på hylderne i din lokale isenkræmmer, finder du en række syntetiske overflader, også kendt som lak, som kan påføres direkte fra beholderen ved hjælp af en pensel af god kvalitet, der børster i retning af kornet. Børsten er også afgørende for at opnå en kvalitetsfinish med disse syntetiske materialer. Og ved ikke at overholde dette, vil du finde dig selv i at udføre mere arbejde end nødvendigt. Lad mig forklare hvorfor.

Ved at bruge en billig børste vil du opdage, at under børstning af finishen, vil børstehårene fra en substandard børste blive efterladt på overfladen. Nogle gange bliver disse efterladt ubemærket, indtil lakken er tørret. Nu her er problemet. Børstehårene er imprægneret i finishen, og fjernelse af det vil bryde overfladen. Dette vil igen efterlade en uskøn bump, der kræver, at du sliber igen. Dette er ikke kun meget tidskrævende, men vil også være en dyr øvelse. Men hvis du har købt en børste med børstehår af god kvalitet, vil du opdage, at du kan børste efter hjertens lyst og aldrig miste en børstehår. En meget grundlæggende observation, men en meget vigtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *